Θανάσιμα ζώα   Από τον μαθητή Σ.Δ.
   ΠΕΝΤΕ     ΘΑΝΑΣΙΜΑ     ΖΩΑ

                 ΤΟΥ    ΚΟΣΜΟΥ
Το βλέπετε αυτό το γλυκούλη;
 
Το όνομά του είναι Puffer Fish. Ένα άγγιγμά σου πάνω του είναι θανάσιμο, χάρις το ισχυρό δηλητήριό του δέρματός του. Το δηλητήριό του προκαλεί νέκρωση της γλώσσας και των χειλιών, ταχυκαρδία, ναυτία, ζαλάδα και παράλυση μυών. Τα θύματά του πεθαίνουν από ασφυξία μέσα σε [το πολύ] μία μέρα. Ποιος να φανταστεί πώς αυτό το πλάσμα μπορεί να ξεσκίσει άνθρωπο με τα νύχια του;          
   

 Ονομάζεται μυρμηγκοφάγος και τρέφεται μόνο με μυρμήγκια. Δεν έχει στόμα και η γλώσσα του μπαινοβγαίνει από τη μύτη του 160 φορές το λεπτό.
Αυτό είναι το μπλε χταπόδι. Ονομάζεται έτσι λόγω των μπλε κηλίδων που βρίσκονται στο σώμα του. Βασικά οι μπλε κύκλοι  συμβολίζουν το ισχυρό δηλητήριο που πρόκειται να ρίξει.

Αυτά είναι τα μυρμήγκια Saifu. Είναι πολύ μικρόσωμα [αφού είναι μυρμήγκια], μα δεν έχει σημασία, μετακινούνται σε σμήνη και μπορούν να καταβροχθίσουν ολόκληρο άνθρωπο με τις δαγκάνες τους.
 
Λέγονται Λορίς. Είναι μικρά, ζουν στα δέντρα και δεν είναι πάντα επικίνδυνα. Η ζωή κάποιου κινδυνεύει μόνο όταν αισθανθεί κίνδυνο. Όταν αισθάνεται κίνδυνο γλύφει τους αγκώνες του, όπου υπάρχει ισχυρό δηλητήριο, επιτίθεται και δαγκώνει.     


1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τέλιο άρθρο, μπράβο!!!

Δημοσίευση σχολίου

Write here, about you and your blog.
 
Copyright 2009 Φωναclass All rights reserved.
Free Blogger Templates by DeluxeTemplates.net
Wordpress Theme by EZwpthemes
Blogger Templates