Αλεπού Από την μαθήτρια Ο.Θ.

 

H Αλεπού

Η αλεπού είναι ανώτερο θηλαστικό, που ανήκει στην οικογένεια  «Κυνίδες». Το πιο γνωστό είδος είναι η Κόκκινη αλεπού , της οποίας το τρίχωμα είναι κοκκινωπό, με μαυριδερό τρίχωμα  στο πίσω μέρος των αυτιών της και το μπροστινό μέρος των ποδιών της, ενώ το άκρο της ουράς της είναι πάντα λευκό.


Εμφάνιση και Χαρακτηριστικά
Εξωτερικά μοιάζει λίγο με τον σκύλο, αλλά η ουρά της είναι πολύ πιο φουντωτή και το τρίχωμά της πιο πυκνό, ενώ και το ρύγχος της πιο μακρόστενο. Το μεγαλύτερο είδος είναι η κόκκινη αλεπού, η οποία φτάνει σε μήκος έως και τα 90 εκατοστά και ζυγίζει 7 - 10 κιλά. Το εντυπωσιακό είναι ότι η ουρά της φτάνει σε μήκος έως και τα 60 εκατοστά, δηλαδή είναι αρκετά μεγάλη συγκριτικά με το σώμα της. Στα περισσότερα είδη, τα πόδια της είναι κοντά και λεπτά και έτσι η ουρά της χρησιμεύει και σαν μέσο ισορροπίας.


Αρκτική αλεπού
 Η Αρκτική αλεπού είναι το είδος που ζει στους Αρκτική, δηλαδή στις πολικές περιοχές του βόρειου ημισφαιρίου. Στο μέγεθος είναι λίγο μικρότερη από την αλεπού των εύκρατων περιοχών. Το χειμώνα δεν πέφτει σε χειμερία νάρκη όπως άλλα ζώα. Είναι σαρκοφάγο ζώο που τρέφεται συνήθως με σάπιο κρέας φάλαινας ή τα αποφάγια από τα θύματα των πολικών αρκούδων.


Αλεπού Φενέκ
Η αλεπού Φενέκ πρόκειται για μικρόσωμη αλεπού, η οποία συναντάται στις έρημους της βόρειας Αφρικής και της Μέσης Ανατολής. Αποτελεί το πιο μικρόσωμο μέλος της οικογένειας των κυνιδών, με βάρος περίπου 1,5 κιλό, ύψος 20 εκ. το σώμα της φτάνει τα 35-40 εκ. Η φουντωτή ουρά του έχει μήκος περίπου 25 εκ. Το τρίχωμά της έχει το χρώμα της άμμου προσφέροντας προστατευτική παραλλαγή στο περιβάλλον της ερήμου.Ασημένια ή Ασημότριχη Αλεπού
Ασημένια ή Ασημότριχη αλεπού, μία ποικιλία της κόκκινης αλεπούς με μεγάλη ποσότητα μελανίνης.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Write here, about you and your blog.
 
Copyright 2009 Φωναclass All rights reserved.
Free Blogger Templates by DeluxeTemplates.net
Wordpress Theme by EZwpthemes
Blogger Templates