Δηλητηριώδεις βάτραχοι


Από τον Δ.Κ.

Τα βατράχια όπως εσείς νομίζετε είναι γενικά  πολύ ήρεμα και άκακα. Άμα όμως ανακαλύψετε περισσότερα για αυτά θα μάθετε πάρα πολλά μυστικά.

strawberry frog


Εκτός από τα ήρεμα βατράχια, υπάρχουν και τα δηλητηριώδης, δηλαδή τα κακά βατράχια. Ένα από αυτά είναι το strawberry frog. Έχουν κόκκινο χρώμα σαν φράουλα,βρίσκονται αποκλειστικά στην Κεντρική Αμερική και είναι πολύ επικίνδυνα για τον άνθρωπο λόγω του δηλητήριού του.

Golden frog

Έχει ένα θανάσιμο δηλητήριο που μπορεί να σκοτώσει 20 άτομα και 2 μεγάλους ελέφαντες. Μπορεί να βρεθεί μόνο στην Κολομβία,στην Καούκα και στην Βάλλε ντε καούκα. Επίσης μπορούν και εκτοξεύουν τη γλώσσα τους για να πιάσουν διάφορα έντομα για τροφή: όπως γρήλους ή αλογάκια της Παναγίας.Blue frog poison dart


Αυτός ο βάτραχος έχει δηλητηρίο χαμηλής ποιότήτας,αλλά εξακολουθεί να είναι επιβλαβής για τον άνθρωπο. Ζει στη Νότια Αμερική και 2 μικρογραμμάρια δηλητήριου μπορεί να σκοτώσει εύκολα άνθρωπο. Αλλά δεν μπορεί να σκοτώσει κάθε αρπακτικό και δεν προειδοποιεί από μακριά από φωνή ή από χρωματισμό.


1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

katapliktiki doyleia sinexise etsia eimai h Π.Μ.elpizo na eimai sintoma mazi sas stin taxi

Δημοσίευση σχολίου

Write here, about you and your blog.
 
Copyright 2009 Φωναclass All rights reserved.
Free Blogger Templates by DeluxeTemplates.net
Wordpress Theme by EZwpthemes
Blogger Templates